Magaxin

Vigtige elementer når du planlægger en begravelse

Artiklen er sponsoreret.

At miste et nært familiemedlem er en stor sorg, som kan være altoverskyggende. Det kan påvirke en indre smerte, som kan være svær at få væk. Samtidig er der ofte en forventning til, at man får styr på en del praktikaliteter efter dødsfaldet, som blandt andet begravelsen. Hvis du står over for at skulle planlægge en begravelse og synes, det er svært at finde hoved og hale i alt det, som bør inkluderes, har denne artikel en oversigt over nogle af de elementer, som kan være en del af ceremonien.

Få styr på at vælge en bedemand

Det kan være en god idé at alliere sig med en professionel, der kan vejlede og samtidig selv stå for en del af de administrative og praktiske. Bor du i nærheden af Hvidovre, eller skal begravelsen finde sted i området, kan du med fordel kontakte Bedemand hvidovre.

Der er flere gode grunde til at anvende en bedemand, blandt andet:

  • Du aflaster dig selv. Man kan nemt komme til at påtage sig alt ansvaret, når man i virkeligheden har brug for at kunne slippe noget af det.
  • Bedemanden har erfaring med processen omkring ceremonien.
  • Du kan få rådgivning til de ting, du er i tvivl om.

Tænk over selve ceremonien

Et andet element som er vigtigt i forbindelse med begravelsen er, hvordan selve begravelsen skal afholdes. Hvilke personer skal være med til at tage afsked, hvordan skal kirken pyntes? Måske har du det bedst med, at der er en del personlige elementer i kirken, som minder om den afdøde.

Det er heller ikke givet, at det sidste farvel skal ske i kirken – det kan også være i et kapel eller lignende. Det er derfor sådan, at du bør bruge tid på at mærke efter, hvordan ceremonien skal foregå, så det bliver det helt rigtige, smukke farvel. 

Kommentarer