Magaxin

Skal du have fundet din næste leder?

Artiklen er sponsoreret.

Et skib har brug for en kaptajn, og en virksomhed har brug for en dygtig leder. Men hvis du er den øverste leder i din egen virksomhed, så har du også brug for at uddelegere noget af dit lederansvar til dygtige mellemledere. Måske har du en regnskabschef, en økonomichef efter en personalechef, som alle aflaster og hjælper dig. Hvis du står i en situation, hvor du skal have fundet en ny leder, så kan det være oplagt at benytte sig af executive search. Ved at lade et eksternt rekrutteringsfirma stå for at finde din kommende leder, kan du spare dig selv for meget tid og besvær, og på samme tid sikre, at du finder den bedst mulig kandidat.

Hvad vil det sige at benytte sig af executive search?

Kort fortalt betyder det, at du lader rekrutteringsfirmaet finde de dygtige kandidater, som kan hjælpe dig med at besætte den lederstilling, som du mangler. Inden processen kan gå i gang, er der nogle ting du skal afklare og oplyse til firmaet. Start med at definere, hvilken lederrolle det er, som du skal have besat. Er der behov for at den kommende leder har erfaring med økonomi, regnskab eller personaleansvar, så er det godt at oplyse det. Desto mere du ved om selve stillingen, desto mere bør du også oplyse om den til rekrutteringsfirmaet. Er der særlige arbejdstider, en særlig lønordning eller noget helt tredje, som er relevant, så er det godt at oplyse det inden.

Du kan trygt stole på den eksterne rekruttering

Når du benytter dig af et rekrutteringsfirma med mange års erfaring, dygtige metoder og gode resultater, så kan du trygt betro dem det ansvar, som det er at finde din virksomheds næste leder. Sammen vil I i et tæt samarbejde gå på jagt efter den helt rigtige kandidat, så din virksomhed kan blive styrket med et nyt besætningsmedlem på skibet. 

Kommentarer