Hvidovre Kommune er populær hos det lokale erhvervsliv
Hvidovre Kommune er blevet mere erhvervsvenlige. I DI’s årlige Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse scorer kommunen en 42. plads i år, hvilket er et spring på 18 pladser frem i forhold til sidste år. Springet op ad ranglisten skyldes den gode erhvervsservice i kommunen.
”Jeg er ikke overrasket over, at Hvidovre Kommune igen går frem i undersøgelsen. Kommunen arbejder målrettet med deres erhvervsservice, og så sender planerne om at udbygge industriområdet ved Avedøre Holme også et stærkt signal til virksomhederne om, at Hvidovre Kommune er en visionær erhvervskommune”, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.
Spørger man virksomhederne i Hvidovre, hvad der betyder mest for deres vækst og udvikling i kommunen, så er det god infrastruktur og adgang til kvalificeret arbejdskraft.
”Selvom der ikke er sket revolutioner på hverken adgangen til arbejdskraft eller i infrastrukturen i kommunen, så er kommunen alligevel gået frem i undersøgelsen. Fremgangen sker sandsynligvis fordi Hvidovre Kommune er opsøgende og dialogsøgende overfor de lokale virksomheder. Vi ser ofte, at hvis virksomhederne vurderer, at dialogen med kommunen er god, så smitter det af på resten af undersøgelsen. At man finder forståelse for hinandens udfordringer og dermed kan finde løsninger sammen, det har meget stor værdi”, fortæller formanden.
Men der er også områder, hvor der er plads til forbedring. Det gælder blandt andet for skatter, gebyrer og erhvervsarealer samt i forhold til den kommunale sagsbehandling.
”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at sagsbehandlingstiderne på byggesager i Hvidovre har været udfordrende. Og så mangler Hvidovre Kommune også erhvervsgrunde med plads til udvikling. Så selvom man råder over Nordens største erhvervsområde, så er virksomhederne også parate til en udbygning”.
FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021
- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
- Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
- 7770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
- Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
- 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.
Kommentarer